קצת על עצמי…

אני אמא ל2 ילדים מקסימים, עליתי מאוקראינה בשנת 1990 וכיום מתגוררת ברעננה.

התחלתי את דרכי המקצועית כאחות בית חולים בפנימית, עבודה מאד קשה ואינטנסיבית, עד שנולדה בתי הבכורה – נויה, ויצאתי ל"חופשת" לידה ארוכה, שבמהלכה נהניתי מהנקה, מהסדנאות לתינוקות ומפגשי אמהות טריות בשכונה. מצד אחד מאד נהניתי לצאת מהבית ולהיפגש וחשתי צורך תמידי לחפש כלים והדרכה בכל שלב, בדיעבד היום אני מבינה שבנוסף גם חשתי בדידות וקושי להישאר ולהתמודד עם בתי לבד. הייתי נלחצת מהבכי שלה ולא הבנתי למה היא רעבה כל כך הרבה ולמה היא לא מחכה 4 שעות בין הארוחות כמו שכתוב בספרים, ודי פחדתי שהיא תשמין אז ניסיתי להקפיד על רווחים של 3 שעות לפחות (עוד לא הייתי יועצת הנקה אז) ואיכשהו גם נוצר מצב שכשאני צריכה לצאת מהבית ולהשאיר אותה עם אבא, היא לא הסכימה לקחת ממנו בקבוק (תינוקת בת 4 חודשים שלא מסכימה לבקבוק, וחיכתה לי 8 שעות עד שחזרתי והנקתי אותה), זה היה ממש מתסכל.

כשהיה צריך להתחיל איתה טעימות, גם שם היא לא התלהבה וירקה, למרות שממש השקעתי באידוי ירקות וריסוק (וכמה כלים הכל לחינם – הכל הלך לרצפה), הרגשתי הרבה תיסכול והרגשתי שאני עובדת קשה ולא מצליחה.

ככה זה גם המשיך ואחרי שנתיים נולד אחיה – איתן, שאיתו כבר דברים זרמו בזכות אחותו הבכורה שסללה את הדרך וסוללת אותה עד היום, רק שהיום אני יודעת להתייחס לעצמי בחמלה ומבינה שאני עושה את ההכי טוב שאני יכולה ולומדת תוך כדי, וכל הזמן בלמידה ובהקשבה לילדי כי הם יודעים להגיד מה הם צריכים, וכל ילד זה עולם אחר ואי אפשר להתכונן מראש.

לאחר חופשת לידה של 9 חודשים עם הבכורה, עשיתי הסבה לאחות טיפת חלב. רציתי להיות שם לעודד את האמהות הטריות, ללוות אותן ולתמוך בהן. לאחר שנה גם התעמקתי ולמדתי את תחום ההנקה כי ראיתי את המשמעות העצומה של הצלחת הנקה לאמא הטריה. כשבני איתן נולד בשנת 2014, הוא נולד לתוך הקורס של "מדריכות הנקה". היתה שם אוירה כיפית ותומכת הנקה, על פופים ומזרנים, והוא הקשיב וידע ליישם טוב מאד את מה שלמד איתי (הוא ינק עד גיל שנתיים ועשר).

וכך במשך חמש שנים בטיפת חלב, בנוסף לחיסונים, למדידות ולבדיקות השגרתיות הצלחתי להציל ולתמוך בהרבה נשים מניקות, ולמזלי בהמשך קופ"ח כללית פתחו מרפאות הנקה (תורים פרטניים לייעוץ הנקה נטו), שבהם זכיתי לשמש כיועצת.

במהלך השנים המשכתי ללמוד תחומי טיפול נוספים שאני מאד מחוברת ומאמינה בהם.

נטורופטיה שכוללת:

  • טיפול באמצעות צמחי מרפא
  • תזונה – תוספי תזונה, ויטמינים.
  • פרחי באך, ארומטרפיה.

תחום טיפול רוחני: תטא הילינג ודימיון מודרך, העוסקים בטיפול או בגדילה וצמיחה אישית של האדם. טיפול בחסמים, אמונות מעכבות, תת- מודע, יצירת שפע והגשמה, חיבור האדם לעצמו, מציאת משמעות ועוד.

בנוסף לעבודתי כאחות ויועצת הנקה בקופ"ח, אני גם מגיעה לביקורי בית פרטיים לייעוצי הנקה והדרכות הכנה להנקה בהריון, ומלווה לאורך כל שלבי ההנקה כולל גמילה.

הגישה ודרך העבודה שלי בייעוצי הנקה:

  • בביקור שלי חשוב לי לתת מענה הן של צורכי התינוק והן של האם, תוך איזון בין מטרת העל "הנקה" לבין ניהול טיפול ותוכנית שתהיה פרקטית וקלה ליישום עד כמה שניתן. תוך כדי חשוב לי להעצים ולחזק את האמא ואת הביטחון האמהי.
  • במהלך ההסתכלות שלי על התינוק אני משתמשת בניסיון שלי בתור אחות ילדים, ועוזרת לאמא להבין ולתרגם את שפת הגוף של התינוק ולהבין את הצורך שלו סביב שובע ורעב, רפלקסים, תנוחות אחזקה, לבוש, סוגי מגע, שינה וכו. חשוב לי לחלוק ולהעשיר את ההורים בכמה שיותר כלים ולהעצים את הביטחון והידע שלהם.
  • ליווי ותמיכה לאחר מפגש ראשוני – אחרי ביקור חשוב לי להיות זמינה ולתת מענה מתאים, ולקבל עידכונים קטנים או גדולים, לראות מה עובד ומה לא (כל תינוק הוא שונה ומלמד אותנו דברים חדשים), ללמוד ולהסיק מסקנות, ולעיתים גם לשנות מסלול או לשנות מטרות.
    כמובן שלא כל אמא תצטרך זאת, אך הפולו אפ משמעותי גם כדי לקבל עידכונים טובים, תמונות יפות ולשמוח יחד שהשגנו את המטרות.

מוזמנים לפנות אלי
בברכה ובאהבה
ליז ארבל